keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Apua mä en kestä!!

Mun työpaikkaihastus on tänään todella kuuma. Tästä työnteosta ei tuu mitään. Onneks kävin äsken kotona vaihtamassa söpömmän paidan :)

3 Comments:

At 12:44 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vähäks IHQ:)

 
At 3:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hiukan hankintapuuhiin liittyvää teoriaa kehiin:

Riippumatta tavoitteesta, jokainen hankintaprosessi lähtee luonnollisesti tarpeen määrittelystä. Niin siis nytkin. Ja tarvehan on tietty ihan tapauskohtainen juttu. Eli siis sun pitää määritellä mitä haluat. Tätä nyt ei tietty oo vaikeeta päätellä mutta parempi kun teet sen ihan itsekin. Oletan kuitenkin että haluat sen toimiston miehen. Sitten sun pitää vielä tarkemmin erikseen määritellä mitä siltä haluat mutta ei mennä siihen sillä se on liikaa tyttöjen juttuja.

Seuraava askel hankintaprosessissa onkin sitten toimittajan valinta. Sä oot tehnyt jo sen, eli toimiston mies. Sullahan on ilmeisesti useampiakin toimittajia jotka toimittaa samaa tavaraa, mutta nyt tähtäimessä on erityisesti toimiston adonis. Tän jälkeen seuraa logistinen prosessi joka koostuu 1) tavaran liikkeestä 2) informaation liikkeestä ja 3) rahan liikkeestä. Toivottavasti tähän ei liity tuota viimeistä, sillä logistisen prosessin tavoitteenahan on tehdä toimiston sälli tietoiseksi siitä että oot juurikin täydellinen nainen sille. Ja sitten luonnollisesti tätä kautta siirtää tavara, eli tää mies, fyysisesti sun syliisi (informaatio toimii impulssina tavaran fyysiselle liikkeelle, siis). Mieluiten ilman maksua. (Jos mies oli maksullinen niin seuraavana seuraa laskun maksu.)

Kun logistinen prosessi on viety päätökseen, on vuorossa toimittajan seuranta ja mahdollisen toimitussuhteen syventäminen. Syventäminen voi tapahtua monella tapaa. Usein siihen liittyy useita tilauksia ja monta kotiinkutsua. Pitkän ajan kuluessa toimitussuhde voi niin sanotusti vakiintua tai sitten se voi päättyä. Usein päättymisen syynä on ½) suhteen 1) toimittajan tai 2) oman kilpailukyvyn huonontuminen. Tällöin kannattaa alkaa tarkastella toimittajamarkkinoita korvaavien toimittajien löytämiseksi tai sitten pyrkiä toimitusketjun hallinnan keinoin löytämään kilpailukykyä toimitussuhteesta. Onhan kuitenkin nimittäin niin, että todellisen arvon asiakkaalle eli tässä tapauksessa amorille muodostaa toimitusketju eikä vain sen yksittäinen osa.

 
At 4:23 ip., Blogger PartyFlickan said...

I'm impressed! Kiitos :) Tästä on todellakin apua. On huippua nähdä toi kirjoitettuna, sillä en muuten ikinä meinaa uskoa, että hankintaprosessi on pitkäaikainen prosessi. Yleensä yritän saada suhteen kasaan kahdessä päivässä ja eihän siitä sitten mitään tuu.

Kiitos ohjeista :) Oot mun sankari!

 

Lähetä kommentti

<< Home